3.5.09

10+1 Συναυλίες για φίλημα


Πού θα πάμε. Σίγουρα πράγματα.
1. Killing Duffy. Συνδυασμός που προσπαθεί να σκοτώσει. Πρώτη και καλή η nu-soul γατούλα Duffy. Κάτι σαν την Αmy Winehouse αλλά σε ουαλικό μοντέλο, που μπορεί να περπατάει στην ευθεία χωρίς να τρεκλίζει. Δεύτεροι και καλύτεροι η άφιξη της χρονιάς. Τhe Killers. Can you read my mind? Καλύτερα όχι, γιατί έχω ράμματα για τις γούνες τους. To μόνο στοίχημα είναι πόσο κόσμο θα μαζέψει.
Terra Vibe Park, 28/6
2. Synch Festival. Εύκολα συγκεντρώνει ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί τώρα. Mεταξύ άλλων η έλευση (επιτέλους) του Matthew Herbert με το Big Band σχήμα του, που στη σκηνή είναι πραγματική εμπειρία, συν oνόματα που δεν θες να χάσεις, όπως Friendly Fires, Τhe Big Pink, Fujiya & Μiyagi, Τhe Bug, 3 Chairs, Merzbow, Tortoise, Μulatu Astatke και Junior Boys. Η καλύτερη πρόταση, αν δεν έχεις γυρίσει ζαλισμένος από το Primavera. Moυσείο Μπενάκη και Τεχνόπολη, 12-14/6
3. AC/DC Από το τι-σερτ του Butt-head στην ενεργό rock’n’ roll δράση του «μαύρου πάγου», που αντί να γλιστράει, ρολάρει. Aν δεν έχεις ούτε ένα γνωστό που θα είναι μέσα, να μου τρυπήσεις τη μύτη.
OAKA, 28/5
4. Depeche Mode. Mε το πάρα πολύ νέο, του κουτιού όμως λέμε, άλμπουμ “Sounds Of The Universe” και ένα κάρο τραγούδια που δεν χρειάζεται να είσαι hysterikos για να ξέρεις απέξωκιανακατωτά.
Terra Vibe Park, 12/5
5. Franz Ferdinand. Άλεξ, ο Καπράνος. Ανέβασε τα beats και ψάχνει σαν τον Οδυσσέα να βρει την άκρη του νήματος. Αλλά και της επιτυχίας. Tα δικά μας παιδιά ξαναέρχονται σπίτι τους. 
Terra Vibe, 3/6
6. Ladytron. Bγαλμένες από ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, οι γοητευτικές Mira Aroyo και Helen Marnie σε σειρηνικά διπλά φωνητικά, μαζί με τα δυο αγόρια του γκρουπ Daniel Hunt και Reuben Wu σε μια αισθητικοποιημένη electro-pop που είναι cool, πολύ cool.
Fuzz, 14/5
7. David Byrne. Την προηγούμενη φορά στο Βράχων με το κουστούμι και τα πλαστικά παπουτσάκια θαλάσσης ήμασταν μόνοι μας. Ας είναι καλά η μπάλα. Ξανάρχεται σε έναν πιο ταιριαστό χώρο με το νέο άλμπουμ του, μετά του κυρίου Brian Eno “Everything That Happens Will Happen Today”, αλλά και επιλογές από το επιδραστικό όσο δεν παίρνει “My Life in the Bush of Ghosts” (Eno κι εδώ, 27 χρόνια πριν), αλλά και τα πρώτα νευρόσπαστα άλμπουμ των Talking Heads.
Badminton, 6/7
8. Femi Kuti. Ο γιος του πατέρα του. Είναι βαριά η κληρονομιά του afrobeat, αλλά ο τύπος θερίζει. Ετοιμάσου για διονυσιακό λάιβ. Θέατρο Βράχων, 15 & 16/7
9. Τhe Pains of Being Pure At Heart. Kαλύτερα δεν γίνεται. Συμβαίνει τώρα. Υπέροχη κιθαριστική ποπ παραδομένη στο όνειρο και τις κιθάρες των Field Mice.
Gagarin, 15/6
10. Röyksopp - Κlaxons. Στο πλαίσιο του Ejekt, οι Νορβηγοί Röyksopp, που ξεκίνησαν την ηλεκτρονική επανάσταση με το “Eple” τo 2001 και μαζί τα λονδρεζάκια Top Shop Κlaxons με το πολύχρωμο nu-rave άλμπουμ “Myths of the Near Future”. Mόλις προστέθηκαν oι Pixies και Jarvis  Cocker, πρώην Pulp και διαρκώς fiction.
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού, 19/6

+1. Τhe Last Drive. Mπόνους, δηλαδή. Η νέα διήμερη γιορτή του rock’n’roll από τους Last Drive, που 15 χρόνια μετά το “Subliminal” και δύο μετά την επανασύνδεσή τους, επιστρέφουν με νέο υλικό από το άλμπουμ “Heavy Liquid”, που αναμένεται σε δική τους παραγωγή μέσα στον Μάιο. Gagarin, 15 & 16/5 

ΑΤHENS VOICE [09-04-09]

No comments:

Post a Comment