25.4.09

Q&A The Sweet Vandals


What the funk!

Kαιρός ήταν. Φρέσκο, πολύ φρέσκο soul-funk σχήμα από τη Μαδρίτη με  γερές βάσεις στο παρελθόν και μάτι στο μέλλον. Πνευστά, hammond, γλυκό rhythm section και μια φωνή που τρέχει με 1.000. Με τα τραγούδια από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους “Lovelite”, αλλά και γνωστά κομμάτια σαν το “Ι ’ve Got You, Man!” και τη σπιντάτη διασκευή στο “Papa’s Got a Brand New Bag” του James Brown, θα μας φέρουν το funk και θα το φέρουν τώρα.

 

Πώς άρχισαν όλα με την ανάκαμψη της soul; Ήταν η Amy; 

Aγαπάμε Amy και της ευχόμαστε τα καλύτερα, αλλά ξεκινήσαμε πριν από αυτή. Παίζουμε εδώ και 10 χρόνια σε διάφορες μπάντες, αγαπάμε τη μαύρη μουσική εδώ και πολύ καιρό. Ξεκινήσαμε το 2005 και κυκλοφορήσαμε τα πρώτα μας 45άρια βινύλια σε μια μικρή εταιρεία από τη Μαδρίτη, τη Funkorama. 
Πόσο χαριτωμένοι (sweet) μπορεί να είστε; 

Eίμαστε εξίσου χαριτωμένοι και βάνδαλοι, εξαρτάται από τη στιγμή, αλλά το καλύτερο είναι όταν είμαστε και τα δύο την ίδια στιγμή.
Τι σημαίνει αυτή η νέα αναγέννηση της soul; 

Eίναι μια ευκαιρία να ακουστεί η μουσική μας σε ευρύτερο κοινό. Αποτελεί κι έναν κύκλο, αλλά, ξέρεις, ήμασταν εδώ από πριν και θα μείνουμε στη θέση μας όταν τελειώσει.
Πώς θα καθορίζατε το είδος σας; 

Nομίζω πως είμαστε ένα ανεξάρτητο γκρουπ με ρίζες στη funk και τη soul, που γράφουμε τραγούδια στο παρόν, ηχογραφημένα με τον τρόπο τού χθες, όταν η μουσική παιζόταν από αληθινούς μουσικούς, δίχως ψηφιακά παραμύθια.
Tι σας αρέσει να αγαπάτε; 

Μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Να γράφουμε τα τραγούδια μας, να τα ηχογραφούμε σε δικό μας στούντιο και να παίζουμε οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί.
Φοβάστε τη βλακεία

Φοβόμαστε την ανόητη πλευρά του εαυτού μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μυαλά μας ανοιχτά και δεν θέλουμε να χάσουμε ποτέ την εστίασή μας στην καλή πλευρά της ζωής.
Πού αισθάνεστε πλησιέστερα,  στη Stax ή τη Motown; Kαι στις δύο. Οι μουσικοί πρέπει να γράφουν ακριβώς όπως αισθάνονται, με απόλυτα ειλικρινή τρόπο. Από εκείνη την περίοδο αγαπάμε τον ήχο των ηχογραφήσεων, τη ζεστασιά του αναλογικού ήχου και την αλήθεια του, χωρίς ψηφιακές προσθήκες και τόσο φορτωμένες παραγωγές. Μπορείς πραγματικά να ακούσεις τις φωνές των τραγουδιστών, κάτι σπάνιο στις μέρες μας.
Τα 5 κορυφαία soul κομμάτια όλων των εποχών. 

“What’s Going On” (Marvin Gaye), “What Good Am I” (TSU Toronadoes), “Loveland” (The Watts 103rd St Rytm Band), “Please, Please, Please” (James Brown), “That Lady” (Isley Brothers). 
Βινύλια ή CD; 

Aγαπάμε τα βινύλια. Αναμφισβήτητα τα βρίσκουμε πιο όμορφα και πιο ζεστά, αλλά κάθε φορμάτ είναι εντάξει αν η μουσική είναι καλή. Αν δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει βινύλια, κάντε το και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Τι ξέρετε για την Αθήνα; 

Όχι πολλά για την πραγματική Αθήνα τού σήμερα, αλλά θα την ανακαλύψουμε! Είναι η πρώτη μας φορά κι είμαστε πραγματικά συνεπαρμένοι. Οι περιοδείες μάς χαρίζουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τις πόλεις και ειδικά τους ανθρώπους, αλλά και τα πράγματα που δεν θα βρεις σε κανέναν οδηγό. 

No comments:

Post a Comment